Vår värme - Din trygghet

Historia

BAXI AB, tidigare HS Perifal AB, grundades 1981 av Per-Göran Granehed. Från början hette vi bara Perifal AB, där Perifal stod för "Per i Falköping" . På den tiden sålde vi ackumulatortankar med tillbehör till VVS-grossister och rörinstallatörer. 

 1984 startade samarbetet med HS Tarm A/S, (idag BAXI A/S) en av den tidens största panntillverkare i Norden. Produktsortimentet utökades därmed med värmepannor.

1987 förvärvade BAXI A/S en minoritetspost av aktierna i BAXI AB som ett led i ett utökat samarbete. Försäljningen av värmepannor har hela tiden ökat och representerar idag en stor del av omsättningen och utgör basen i företaget.

Det stora språnget i företagets utveckling kom 1986 när den nyutvecklade vedpannan Solo Plus introducerades på den svenska marknaden. Denna vedpanna tog stora marknadsandelar och idag är företaget marknadsledande på vedpannor i Sverige med en marknadsandel på över 20 %. BAXI AB har med tiden främst blivit känt för sina vedpannor av högsta kvalité och en hög servicenivå.

Sedan 2010 ingår BAXI i BDR Thermea Group, en världsledande koncern inom värmelösningar. BDR Thermea Group har närmare 20 olika produktionsanläggningar spridda över hela Europa och är representerade i Europas flesta länder.